onsdag 16 januari 2008

Iron Chef

Att se Chairman Kaga bita i sin gula paprika är att komma hem. Iron Chef måste vara det mustigaste matprogram som sänts.

För er som inte sett Iron Chef ska jag förklara... Så här lyder historien: Chairman Kaga har i hemlighet tränat fyra kockar som han döpt till Iron Chef. De fyra kockarna är Iron Chef Japanese, Iron Chef Chinese, Iron Chef French och Iron Chef Italian. Varje avsnitt går ut på att en kock (gärna någon som är känd eller specialiserad på någonting som till exempel vitlök, såser eller ost) utmanar en Iron Chef i matlagningsenvig. När han eller hon valt sin motståndare avslöjar Chairman Kaga den hemliga ingrediensen som kan vara till exempel potatis, ål eller rent av svalbon. Sedan har Iron chef och utmanaren en timme på sig att laga en måltid med följande ingredienser. När timmen har gått testas maten av en panel som sedan bestämmer vem som är den bästa kocken.

I det här programmet kan man få se de mest spektakulära maträtter och man blir lika ofta äcklad som impad. Man får se rätter som Hamburgare med jättesvamp i stället för bröd, saltimbakade havsöron och glass på bläckfisksbläck.

För er som ännu inte är övertygade kommer här en filmsnutt, här slåss de om vem som är bäst på ägg:

Inga kommentarer: