torsdag 31 januari 2008

Hattkursen

I måndags började min hattkurs hos Kerstin på Hatteljen. Det är värsta lyxen, vi är bara tre kursdeltagare och Kerstin är en jättebra pedagog. Jag ska ta med kameran nästa gång så jag kan ta bilder. Jag har påbörjat en nougatbrun homburgshatt. Jag utlovar bilder, även om den inte blir snygg. Hattmakeri är min nya hobby.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bäste ungfarbror,
Jag kommenterade tidigare ditt blogginlägg om cykelnördar, och har nu anledning att på liknande vis kommentera detta. Farmor var nämligen modist, och farfar förestod hattfabrik. Men framför allt blir jag lycklig av det jag läser! Jag har under perioder av livet funderat på att följa familjetraditionen och skola om mig, men eftersom steget vore långt och det aldrig verkar hända, är det här ett utmärkt tips. Jag ska definitivt kolla Hatteléns kommande aktiviteter.

Kristoffer Lindh sa...

Det är så himla roligt att läsa dina kommentarer. Det gör att jag blir lycklig av att skriva.

Kontakta Kerstin Carlefalk via mail eftersom kurserna inte alltid annonseras på sidan. Hon är jättetrvlig och serviceminded. Jag ska kolla med henne om kommande kurser och blogga om det om det dyker upp något. Utöver kurser har hon öppen verksamhet på tisdagkvällar, det kostar en lite slant så får man använda hennes atteljé, dock är det då krav att man först gått kursen. Men det är skönt att veta att jag har möjlighet att fortsätta göra hattar även efter kursens slut.

Knit-Marie sa...

Ser verkligen fram mot bilder!

Anonym sa...

En god vän till mig ärvde en hattbutiks lager och säljer nu alla gamla hattar han ärvt på www.hatthyllan.se. Allt finns inte utlagt, men det finns ett stort lager för hattintresserade.

/Cessan

Kristoffer Lindh sa...

Låter spännande. Var ligger den fysiska lokalen?