onsdag 9 januari 2008

PV 444 och Chevrolet Fleetmaster

När jag blivit stor och skaffat körkort vill jag ha en sådan här:
Eller kanske en cheva i de här färgerna:

Men eftersom jag tänker på miljön vill jag givetvis också ha en miljösnål bil att köra till vardags-

8 kommentarer:

Anonym sa...

Som jag ser det finns det två sidor av bilar och miljön. Dels är det jättebra att välja en miljöbil men om man slår ut det i det långa loppet, vilken bil är miljövänligast egentligen? Den nya bilen som kräver en massa engeri och material att tillverka eller en redan befintlig bil som släpper ut mer avgaser? Svårt.

Sen ska man kanske försöka undvika vardagskörningen... det är ju den som är skadlig.

Kristoffer Lindh sa...

Även om jag betraktar mig som inte helt korkad har jag faktiskt inte funderat kring den miljöbelastning det innebär att nytillverka bilar. Å andra sidan lär det finnas beggade miljöbilar också när jag tagit körkort.

Anonym sa...

Jag började tänka på miljöbelastning av nytillverkade miljöbilar bara för ngn vecka sen när jag började fundera kring saken och tänkte att jag aldrig kommer ha råd med en sån... och så började jag tänka vidare på vad det innebär att nytillverka en bil.

Begagnade bilar är mkt bättre. Så heja för det!

Kristoffer Lindh sa...

Du har övertygat mig. Heja begagnade bilar! Undrar hur många mil i en PV som motsvarar tillverkningen av en Toyota Prius.

Anonym sa...

Det är nog ganska många mil... Miljöbelastningen för en nytillverkad iPod är typ sjukt mkt kol. Och vad en bil då ska kräva bara i eneriåtgång för att tillverka alla de olika delarna, plus själva materialåtången och yada yada... så du kan nog köra en PV rätt länge...

Lycka till!

Kristoffer Lindh sa...

Men nu känner jag att jag måste gåt ill botten med det här. Nu är bara frågan var jag kan få reda på informationen.

Knit-Marie sa...

I tillägg till miljösnacket om PV så vill jag bara säga att det är utomordentligt viktigt att den PV du skaffar har, som på bilden, delad bakruta!

Kristoffer Lindh sa...

Delad bakruta är ett måste, och helst såna därna pilar istället för vanliga blinkers.