Hittade recept på tusenåriga ägg. Dom ser väldigt coola ut och väldigt äckliga. Vågar man pröva? Receptet verkar kräva att man har en del rena kemiska ämnen dock
Det tar inte riktigt tusen år. men det tar någon månad... Men tänk dig dilemmat: Att man kommer på en maträtt som är jättejättegod, men den tar så lång tid att göra att du är sedan länge död när den är klar. Det kanske är så det känns att odla stora träd...
Jag har några hemma i kylen som jag köpte på Kina-Li på Ringvägen. De är inte de godaste jag ätit, men duger i kris. De godaste finns så klart i Kina, de har som en liten smörklick i det innersta av äggulan. På Nam Kee i Amsterdam (min absoluta favoritkinakrog) serveras de enkelt i klyftor med soja+vinäger att doppa i och äts med fördel till en Tsingtao-öl. I buljonggröt till dimsum är tusenåriga ägg också ett måste.
Att göra egna verkar vara överkurs, tycker jag. Däremot kan du ju prova att salta ankägg, som är en annan delikatess.
Nu blir jag laddad. Jag får köpa på ringvägen. Jag har ett motto när det gäller ost: Om minst ett sinne säger dig att du inte bör äta har du hittat rätt. Kanske är det aplicerbart på ägg också.
Den här bloggen handlar om stil. Om att ha en stil som är ens egen, inte en som prackas på en från modeindustrin.
Varför ska vi inte få klä oss som vi vill? Varför finns folk som bestämmer vad som är fint och vad som inte är det? Jag vill visa att man kan skita i vad trender säger och gå sin egen väg.
Målet med bloggen är inte att ni ska springa ut och köpa 20-talskläder, jag vill inspirera till att hitta en stil man själv trivs i. Det viktiga att du trivs med dig själv, inte att de andra trivs med dig.
Den unga tantens unga farbror har börjat blogga han med. Jag gillar att klä mig i äppelknyckarbyxor och gå ut i skogen där jag och Anneli dricker kaffe i Termos och imponeras av naturens växtkraft.
4 kommentarer:
1000-åriga ägg...är det inte lite OTT även för Slow Food?
Det tar inte riktigt tusen år. men det tar någon månad... Men tänk dig dilemmat: Att man kommer på en maträtt som är jättejättegod, men den tar så lång tid att göra att du är sedan länge död när den är klar. Det kanske är så det känns att odla stora träd...
Jag har några hemma i kylen som jag köpte på Kina-Li på Ringvägen. De är inte de godaste jag ätit, men duger i kris. De godaste finns så klart i Kina, de har som en liten smörklick i det innersta av äggulan. På Nam Kee i Amsterdam (min absoluta favoritkinakrog) serveras de enkelt i klyftor med soja+vinäger att doppa i och äts med fördel till en Tsingtao-öl. I buljonggröt till dimsum är tusenåriga ägg också ett måste.
Att göra egna verkar vara överkurs, tycker jag. Däremot kan du ju prova att salta ankägg, som är en annan delikatess.
Nu blir jag laddad. Jag får köpa på ringvägen. Jag har ett motto när det gäller ost: Om minst ett sinne säger dig att du inte bör äta har du hittat rätt. Kanske är det aplicerbart på ägg också.
Skicka en kommentar