måndag 21 januari 2008
Veckans smakduo: Gorgonzola och mörk choklad
Många är skeptiska, men när de väl prova kombinationen är de lyriska. Till ostbrickan kan jag köpa mörk choklad och ha i stället för kex och tryfflarna fyller jag med gorgonzola. Andra lite sötare mögelostar går också bra. Vad ska man skölja ner det med då? Jo en bra imperial stout, förslagsvis den fantastiska Brooklyn Black Cohocolate Stout som då och då dyker i små partier på systemet. Om man inte får tag på den kan man nöja sig med slottskällans imperial stout som är strået vassare än nils Oscars om man frågar mig.
Så: Hurra för Gorgonzola med choklad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Idag var det pulversoppa till middag.
'Reality check'
Jag tror man behöver en pulverssoppa då och då för att uppskatta gorgonzolan. Äter man bara flådigt blir har man ju ingen referensram att jämföra det med liksom.
Jag är för. FÖR.
Jag har ätit vit choklad och gotländsk mögelost. Blev väldigt överraskad.
Kul att ses förresten. Det gick inta att ta miste på muschen med nya vaxet. =)
Vit choklad och mögel, det ska jag testa! Ja, det var roligt att träffa folk vars bloggar man läser och läsare till ens egen blogg.
Skicka en kommentar