måndag 21 januari 2008

Veckans smakduo: Gorgonzola och mörk choklad


LänkMånga är skeptiska, men när de väl prova kombinationen är de lyriska. Till ostbrickan kan jag köpa mörk choklad och ha i stället för kex och tryfflarna fyller jag med gorgonzola. Andra lite sötare mögelostar går också bra. Vad ska man skölja ner det med då? Jo en bra imperial stout, förslagsvis den fantastiska Brooklyn Black Cohocolate Stout som då och då dyker i små partier på systemet. Om man inte får tag på den kan man nöja sig med slottskällans imperial stout som är strået vassare än nils Oscars om man frågar mig.

Så: Hurra för Gorgonzola med choklad.

5 kommentarer:

Knit-Marie sa...

Idag var det pulversoppa till middag.
'Reality check'

Kristoffer Lindh sa...

Jag tror man behöver en pulverssoppa då och då för att uppskatta gorgonzolan. Äter man bara flådigt blir har man ju ingen referensram att jämföra det med liksom.

Caroline sa...

Jag är för. FÖR.

Kinna Jonsson sa...

Jag har ätit vit choklad och gotländsk mögelost. Blev väldigt överraskad.
Kul att ses förresten. Det gick inta att ta miste på muschen med nya vaxet. =)

Kristoffer Lindh sa...

Vit choklad och mögel, det ska jag testa! Ja, det var roligt att träffa folk vars bloggar man läser och läsare till ens egen blogg.